100 bloembollen in dit pakket :

1. Tulipa sylvestris

2. Muscari latifolium

Mix 10 - Romantiek bestellen

€ 19,50
Ga terug

Mix 10 - Romantiek

Een eenvoudig maar mooi mengsel van blauwe druifjes en bostulp. Geschikt voor in het gazon of in de border. Heeft goed doorlatende grond nodig in de zon/halfschaduw. Bloeit vanaf eind maart tot april/mei).
Misschien valt het je op dat onze bloembollenpaketten meer bloembollen bevatten per m² dan elders. Dat is niet zomaar.

Soms kiezen we voor een lekker lange bloeiboog, en volgt de ene soort de ander op. Soms komen de bloembollen in één keer samen in bloei, wat voor een echte kleurenexplosie zorgt. Voor de beide effecten is het van belang om genoeg bloembollen van genoeg verschillende soorten te planten.

Zowat alle bloembollen die wij verkopen, zijn verwilderingsbollen. Dat betekent dat zij zullen vermeerderen. 60 blauwe druifjes per m² bijvoorbeeld, worden er op termijn 150. Deze pakketten zijn dus een begin.

Je krijgt in elk pakket een postkaart met plantinfo: hoe diep, hoe ver van elkaar, welke bollen plant je in groep, welke apart...

Wanneer plant je best je bloembollen? Het ideale moment is wanneer het buiten 10 graden is.
Vroegbloeiers
, zoals winterakoniet en sneeuwklokje (die al in januari kunnen bloeien – je vindt hier ons vroegbloeiers-pakket en hier de nectarkroeg-mix, die vroeg nectar voorziet voor insecten), mag je zeker nu al planten. Zo hebben ze tijd genoeg om nog veel energie op te slorpen.

Stop je late bloeiers nu al in de nog warme grond, dan kunnen ze te vroeg beginnen uitlopen. Koop ze gerust al in, maar bewaar ze dan nog even op een droge, koele plek tot de temperaturen zakken.

Nog vragen over onze bloembollenmixen? Stel ze aan expert Frederik.

© all rights reserved - BE0729.887.782