Over ons


Welkom bij Het Ministerie voor Natuur, waar we een passie hebben voor het creëren van ecologisch verantwoorde tuinen die een harmonieuze relatie met de natuur bevorderen. Onze visie op het ontwerpen van tuinen is geworteld in een diepgaand respect voor het ecosysteem en de biodiversiteit.

In een tijd waarin klimaatverandering en een afnemende biodiversiteit grote uitdagingen vormen, geloven wij dat tuinen een unieke kans bieden om een verschil te maken. Wij streven ernaar om een omgeving te creëren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een veilige haven biedt voor planten en dieren.

Onze ontwerpen houden rekening met het unieke klimaat van elke regio, evenals met lokale fauna en flora. Dit betekent dat we hoofdzakelijk gebruik maken van inheemse planten die goed zijn aangepast aan de omgeving. We streven naar een gevarieerde en evenwichtige vegetatie, met aandacht voor bloeitijden en leefgebieden voor dieren.

Bij het ontwerpen van onze tuinen staan ook duurzaamheid en milieubewustzijn centraal. We beperken het gebruik van materialen en machines tot een minimum, en streven naar een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. Onze ontwerpen integreren vaak wateropvangsystemen, zoals poelen met uitgekiende bodemprofielen en functionele waterplanten of wadi's, waardoor de tuin een regenwaterreservoir wordt.

We geloven in het creëren van een tuin als een levensruimte, niet alleen voor mensen maar voor alle levende wezens. We bieden schuil- en voedselplaatsen voor dieren, en moedigen biodiversiteit aan door te streven naar een rijke variëteit aan planten en dieren in de tuin.

Dit alles maakt deel uit van onze missie om de tuin niet alleen te zien als een verlengstuk van het huis, maar als een geïntegreerd en evenwichtig onderdeel van het natuurlijke landschap. We hopen dat onze tuinen niet alleen zorgen voor esthetisch genot, maar ook bijdragen aan een gezondere en duurzamere wereld. Welkom in onze tuinen, waar natuur en schoonheid samenkomen!

Vlinder
© all rights reserved - BE0729.887.782